Már rendelhető a legdrágább Vespa

2013.05.17. 07:56

A Vespa a tavalyi, milánói EICMA motorkiállításon mutatta be legújabb modelljét, a 946-ost: az olaszok úgy nyúltak a múlt formáihoz, hogy közben modern hatást is kelt robogójuk. Az újdonság a paletta csúcsára kerül, ezt pedig ára is tükrözi majd.

A legendás márka weboldala éppen újraindult, de máris felvesznek előrendeléseket az egyhengeres, 125 köbcentis 946-osra - igaz, ez a lehetőség csak bizonyos országokban adott: Olaszország mellett Franciaország, Spanyolország, Németország, Belgium, Hollandia és az Egyesült Királyság Vespa-rajongói vannak kivételes helyzetben.

A megrendelők persze személyre is szabhatják motorjukat: kiválaszthatják az ülés és a markolatok színét, sőt bizonyos keretek közt még arról is dönthetnek, hogy mikorra készüljön el 946-osuk, így akár saját születésnapjukhoz igazíthatják Vespájuk átvételét. Az olasz márka csúcsrobogójából 2013-ban csak korlátozott számú példány készül el, jövőre pedig egy újabb limitált szériát gyártanak le.

A megrendelők természetesen szabadon választhatják ki azt is, hogy melyik márkakereskedésben szeretnék átvenni Vespájukat. Az előjegyzés költsége egyébként 946 euró (275 ezer forint), míg a motorért összesen 9 ezer eurót (2,6 millió) forintot kell fizetni – egyes piacokon - így Magyarországon is - ez még a regisztrációs adó összegével emelkedik.