Húsz motor a polgárőrségnek

2013.05.24. 12:28

Húsz segédmotoros kerékpárt adott át az országos rendőrfőkapitány az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) tíz megyei szervezetének pénteken. A járműveket a 100x100 biztonság elnevezésű mintaprogram keretében használhatják majd a kistelepüléseken az önkéntes szolgálatot ellátók.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány az indítókulcsok átadásakor mondott beszédében a legnagyobb és legfontosabb stratégiai partnerüknek nevezte a polgárőrséget, azt hangsúlyozva, hogy egymással összefogva segítik és szolgálják a polgárok biztonságát. Hozzátette: az OPSZ-t most és a jövőben is segíteni kívánják.

Túrós András, az OPSZ elnöke azt mondta: a közbiztonság védelmét a rendőrség profi, a polgárőrség pedig önkéntes módon vállalta. Hozzátette: az együttműködésüknek "komoly és mély tartalma" van, és számukra az erőt, az egységet és a szakmaiságot a rendőrség biztosítja.

Az elnök abban bízva, hogy a jövőben saját forrásból is tudnak technikai eszközöket, járműveket is beszerezni, megemlítette: az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a rendőrség segítségével, az idén januártól kezdődött és jövő év végéig tartó 100x100 biztonság elnevezésű programhoz kapcsolódóan, száz kerékpárt is kapnak a polgárőrök.

A húsz segédmotor-kerékpárt a vésztői, a nagybánhegyesi, a répcementi, az ásotthalmi, a csókakői, a karácsondi, a felsőnyéki, a kisbéri, valamint a tatárszentgyörgyi és a sárvári polgárőr-egyesületek kapták.