Sanyi nincs, csak Juha

2013.05.27. 10:59

A sors kifürkészhetetlen. Ugye emlékeznek még a finn csávóra Juhára, aki keresztbe csúszó Harley Sportsterrel közlekedik havas erdei utakon? Akkor megírtuk, ha minden igaz, újoncként részt vesz az idei TT-n és megmutatja, mit is tud valójában.

Mellette nagyon szorítottunk honfitársunknak, Bitter Sanyinak, hogy sikerüljön az idei év, hiszen januári sajtótájékoztatóján bejelentette, indul a North West 200-on, ismét a TT-n, s még talán Macauban is. Csapata, az angol Ice Valley Team lett volna, Paul Shoesmith irányításával. Erről sajnos azért írok múlt időben, mert Sanyi nemrég bejelentette, bukik a szezon, egyik utcai versenyen sem tud elindulni. Nagy bánat ez nekünk, nincs kinek szorítani a világ leghíresebb utcai versenyein.

Néhány hete elkezdtem figyelni Juha Kallio közösségi adatlapját is, amolyan vigaszági lehetőségként, és mit látok? Hasonló cipőben jár mint Sanyi, nem állt össze a keret, álmai meghiúsulni látszanak. Gyorsan nyitottak egy bankszámlát, ahová várták a rajongók felajánlásait. Nagy reményt nem fűztem a dologhoz, tudjuk, hogy ezek a kérések kevés alkalommal vezetnek sikerre.

Egyik szemem sír, a másik nevet. A finn csoda megtörtént, Juha és csapata összekaparta a lóvét, tegnap már részt vett az első edzésen, egyelőre egy ER-6-os Kawasakival. A dolog pikantériáját viszont az adja, hogy Kalliót az a Paul Shoesmith karolta fel, akinél Sanyi visszamondta az indulást. Így ha a finn hozza a megfelelő formát, gondolom a Sanyinak szánt BMW S1000RR-t is megkergetheti a hírhedt hegyi pályán.

Az idei TT visszavonhatatlanul elkezdődött. A héten edzések, jövő héten versenyek.

Egyelőre itt tudják nyomon követni az eseményeket:

Valamint hallgassák online a Manx rádiót, fantasztikus.

Juha legutóbbi videója: