KTM a hetvenes évek szellemében

2013.06.11. 09:02

A Spirit of the Seventies (A hetvenes évek szelleme) brit motorépítő műhely két tulajdonosa, Kevin Taggart és Tim Rogers számos modern motorkerékpárt kipróbálhatott már, azonban mindig valami egészen másra vágytak. Ahogyan cégük neve is mutatja, a hetvenes évek gépeinek hangulata és formavilága ragadta meg őket igazán.

Taggart és Rogers éppen ezért több új modellből is faragott már a hetvenes éveket idéző változatot, így többek közt a Kawasaki W800, a Ducati Hypermotard 1100 GT és a Triumph Daytona 675 alapjaira is építettek motort, de olyan régebbi típusokkal is dolgoztak már, mint a Yamaha XS 650 és a Honda VT 500. Ezúttal a KTM LC8 blokkja volt az alap.

Bár egyelőre csak papíron, illetve monitoron létezik a koncepció, de úgy tűnik, igazán dögös gépet faragtak az egyliteres, folyadékhűtéses V2-es köré. A tank, valamint a farokidom formája és a kerek lámpa egyaránt a múltat idézi, miközben a narancs-ezüst szín a KTM hagyományait ápolja. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikorra készül el a Spirit of Seventies legújabb projektje, de a kenti műhely eddigi munkáit elnézve, biztosan nem okoznak majd csalódást.