Ezzel nem töröd össze magad

2013.06.12. 09:58

Megkezdte a 2014-es modellévre felfrissített Dorsoduro 750 forgalmazását az Aprilia. Az olaszok supermotója az eddigieknél biztonságosabb lesz: alapfelszereltségként kínálják hozzá a blokkolásgátlót.

A Dorsodurót kétcsatornás ABS-szel szerelik fel – a rendszer külön-külön figyeli az első és hátsó kereket, és ott avatkozik be, ahol éppen szükség van rá. Elöl egyébként két 320 milliméteres féktárcsát helyeztek el, hátul pedig egy 240 millimétereset.

Az olasz supermotóba – a tavalyi modellhez hasonlóan - 90 fokos elrendezésű V2-es blokk került, mely 92 lóerős teljesítményét 8750-es fordulatnál, 82 newtonméteres csúcsnyomatékát pedig 4500-nál adja le. A ride by wire segítségével pontosan adagolható a gáz, a motor viselkedését három fokozatban – Sport-, Túra- és Eső-módban állíthatjuk. A gyáriak szerint a 12 literes tankkal a Dorsoduro hatótávja több mint 200 kilométer.

A 2014-es Dorsoduro egyelőre az amerikai piacra érkezett meg, a kereskedésekben 9999 dolláros (2,2 millió forintos) árcédula kerül majd a motorra, mely piros vagy fehér színben vihető haza.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.