A villanyos gyorsabb a benzinesnél?

2013.06.14. 15:15

Az elektromos gépek gyártó Lightning Motorcycles a múlt héten jelentette be, hogy az idei, Pikes Peak-i felfutóversenyre leszerződtette a kétszeres győztes és jelenlegi csúcstartó Carlin Dunne-t. Az amerikai motoros már az első próba után elismerően beszélt új motorjáról, most pedig már az időeredmények is őt igazolják.

Bár a versenyt június 24-30. között rendezik, a csapatok már gumiteszteken vesznek részt a coloradói hegyen. A versenytávot két szakaszra osztva teljesítették, a legjobb időt mindkettőn Dunne futotta – megelőzve a kawasakis Greg Chicoine-t. Komolyan számolni kell majd tehát a villanyhajtású autókkal és motorokkal.

A Lightning Motorcycles pilótájának két időeredményét összeadva 9 perc 38 másodperc alatt teljesítette a 19,99 kilométeres távot – ez 14 másodperccel jobb, mint tavalyi, győztes ideje, melyet még egy Ducati Multistrada nyergében ért el. Persze ez az összehasonlítás nem tökéletes, hiszen nem egyben, és nem versenykörülmények közt motorozott Dunne, de teljesítménye annyira meggyőző, hogy egyáltalán nem elképzelhetetlen a rekorddöntés a hónap végi felfutón.