Aláírásgyűjtés a magas regadó ellen

2013.06.19. 07:23

A motorkerékpárok regisztrációs adója aránytalanul magas. Míg 2011 végén az országgyűlési képviselőink megszavazták a személygépkocsik regadójának csökkentését, a sokkal kisebb környezeti nyomot hagyó motorokat kihagyták.

Ha ön is igazságtalannak érzi, hogy például egy 125-ös gépecske után 95 ezer forintot, vagyis kétszer annyit kell fizetni, mint egy 1100-as autó után, ne habozzon: kollégáink a Motorrevünél online aláírásgyűjtésbe kezdtek, amit ön is támogathat, ha nem akarja, hogy ez az áldatlan és anyagilag aránytalan helyzet fennmaradjon.

Sajnos egy internetes petíció csak figyelemfelkeltésre alkalmas, semmire sem kötelezi a képviselőket, nem lehet népszavazást kiírni ennek alapján. Mégis rendkívül fontos, hogy minél többen mögé álljunk, lássák csak a törvényhozók, hogy ez nem egy-két ember érdeke, hanem ezrek valós igénye.

Támogassa aláírásával ön is a pozitív üzenetű kezdeményezést, kattintson ide – reméljük, összegyűlhet annyi támogató, hogy elgondolkoztatja a döntéshozókat arról, hogy fontos lenne a motorosok és a piac érdekeinek is a szem előtt tartása.