VIP vendéggel bukott a versenyző

2013.06.22. 12:52

Randy „mindig vicces” Mamola még aktív korában vált kedvelt versenyzővé. Néha nagyokat mentett, máskor még nagyobbakat esett, s volt, amikor futam közben megállt egy hugyára. Amikor még a dohánybizniszből tartotta el magát a MotoGP, a Marlboro gondolt egy nagyot, készített egy kétüléses Yamahát, meghívott egy csomó fontos embert, végül szólt Mamolának, hogy vigye őket pár kört.

A lista az évek folyamán szépen gyarapodott, a Yamahából Ducati lett, egész illusztris vendégek is felmerészkedtek a vagabund amerikai mögé. Mindenki ámult, hogy lehet így két személlyel menni, a szerencsések meg vihogtak, mint serdülő ifjú az első oboázás után.

Az elmúlt hét végi MotoGP versenyen sem történt ez másként, egészen szombat délutánig, amikor Mamola letette a „kanalat”, azzal együtt vendégét is. Sajnos bővebb információkat nem adtak az esetről, a pórul járt személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Az eset azért nem maradhatott titokban, mert egy szemfüles néző, igaz rossz minőségben, de levideózta az esetet. Tájékozottabbak azt is tudni vélik, hogy ez már a második bukása volt Mamolának vendéggel a kakasülőn. Korábban állítólag egy nagyon fontos japánt sikerült földre tennie.

Az első motort figyeljék:

Persze a kérdés jogos: ki ne ülne fel Mamola mögé, ha lehetőséges? Én biztos nem utasítanám vissza. Az sem kizárt, hogy az utas megijedt és ellentétes mozgással pont ő küldte padlóra a motort. (A múltkor nem éltem Bitter Sanyi meghívásával, amit most már kicsit bánok.)

Végül egy meglepetés, amelyben a bűnös Mamola is nyilatkozik azokról az időkről, amikor még... hagyjuk. Az angol dokumentumfilm 45 perc tiszta élvezet és nyálcsorgatás a Grand Prix fetisisztáknak.