A V-Strom utolsó esélye?

2013.06.28. 12:32

A nagyobb európai motorkiállításokon már tavaly bemutatta DL1000-es túragépe, vagyis a V-Strom legújabb prototípusát a Suzuki. A modell bizonyos piacokon máig elérhető, igaz, soha nem volt igazán sikeres. A japán gyártó mégis bízik abban, hogy az utóbbi években egyre erősödik a szegmens – a V-Strom talán az utolsó esélyét kapja meg.

A túragépnek már a prototípusa is szériaérettnek tűnt, így nem valószínű, hogy komoly változtatásokat végeznek rajta a hivatalos bemutatóig. Az új V-Strom egyliteres, 90 fokos elrendezésű, kéthengeres V-motort kapott, mely egyes források szerint az előd 98 lóerejénél többet is tudhat majd.

Eddig még csak sejteni lehetett, de már biztos, hogy a V-Strom bemutatására az őszi, milánói EICMA motorkiállításon kerül sor. A hírek szerint a Suzuki olcsóbban kínálja majd a gépet, mint amennyit a piac másik egyliteres túraendurójáért, a Versys 1000-ért kér a Kawasaki – utóbbi gép ára országtól és felszereltségtől függően 12-13 ezer euró (3,5-3,8 millió forint) között változik.