A dán majom újra lecsap

2013.07.06. 06:19

A Yamaha idén ünnepli legendás egyhengerese, az SR400 harmincötödik születésnapját. A modell hamarosan visszatérhet az európai piacra, de a jubileumot egyedi géppel is megünnepelné a japán gyártó.

Yamaha SR400
Yamaha SR400

Ezúttal csak az alapot biztosítja a Yamaha, az ünnepi kiadás elkészítésére ugyanis a dán Wrenchmonkees motorépítő műhelyt kérték fel – ők korábban egy XJR 1300-asból is készítettek egyedi Yard Built változatot, ennek szellemiségét követheti a különleges SR is.

A dánok a német KEDO alkatrészgyártóval dolgoznak együtt, a közös munka eredményét pedig november 5-én, a milánói EICMA motorkiállításon mutathatják be. A hírek szerint azokra is gondolnak majd, akik a születésnapi modell mintájára szeretnék egyedibbé tenni meglévő SR400-asukat: utólagos átépítő csomagokat kínálnak majd a Yamaha-tulajdonosoknak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.