Napi ingázás ötszáz forintból?

2013.07.15. 07:22

A nagy motorgyártók szinte sorozatban mutatják be új, takarékos modelljeiket – ezeket többnyire az indiai piacra, és annak legnépszerűbb, 100-300 köbcenti közötti szegmensébe szánják. Ezúttal a Bajaj állt elő a vetélytársaknál erősebb, mégis olcsó és takarékos modellel.

A 125T-vel a Discover sorozatot bővítették, melynek 125 köbcentis blokkjához ötsebességes váltót kapcsoltak. A négyszelepes DTS-i egyhengeresből 12 lóerőt hoztak ki, csúcsnyomatéka 10,8 newtonméter. A 105 km/h végsebességű gép így mindkét közvetlen versenytársánál – a 10 lovas Honda CB Shine-nál és a 9 lóerős Hero Glamournál – erősebb lett.

A gyári adatok szerint kis odafigyeléssel a fogyasztás 1,3 liter alatt tartható: a nyolcadliteres Discover 125T így kiváló alternatívát jelenthet azoknak, akik akár ingázáshoz keresnek egy takarékos motort. A Bajaj egyébként kétféle kivitelt kínál: az alapmodell dobfékekkel 190 ezer forintnak megfelelő rúpiába kerül, míg a drágább, tárcsafékes változat ára átszámítva valamivel több, mint 200 ezer forint.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.