Belehalt a rekordkísérletbe

2013.07.16. 13:05

Tragédiával végződött Bill Warner sebességrekord-kísérlete: az amerikai motoros 485 km/h-s sebességnél vesztette el uralmát átalakított Suzuki Hayabusája felett, és hatalmasat bukott.

Warner 2011-ben már próbálkozott hasonló rekord felállításával, akkor sikerrel járt: másfél mérföldre (2,4 kilométerre) volt szüksége ahhoz, hogy elérje a 311 mérföld/órás sebességet (ez több, mint 500 km/h-nak felel meg). Ezúttal az volt a célja, hogy egyetlen mérföld alatt gyorsuljon 300 mérföld/óra (482 km/h) felé.

A kísérletre az Egyesült Államok egyik korábbi katonai bázisán került sor, mintegy 400 néző előtt. Az egymérföldes jelzést elhagyva Warner elveszítette uralmát motorja fölött, és a kifutópályáról letérve 458 km/h-s sebességgel bukott. A szemtanúk szerint az eset után eszméleténél volt, sőt beszélt is, ám olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hiába szállították kórházba, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.