V4-es blokkot mindenkinek?

2013.07.17. 07:22

Az amerikai Motus már korábban bejelentette, hogy a Laguna Seca-i MotoGP nagydíj hétvégéjén a nagyközönségnek is megmutatja MST és MST-R túramotorjait, melyeknek a forgalmazása is megkezdődik. Kis gyártóként persze csak reménykedhetnek a sikerben, és abban, hogy lesz helyük a piacon, de ennyinél nem állnak meg: a blokkot külön is elérhetővé teszik.

Ezzel egyébként többek közt a Chevrolet példáját követik, hiszen a legendás autógyártó V8-as LS7 blokkjait kínálja hasonlóan, a Motus pedig 1650 köbcentis, 90 fokos elrendezésű „Baby Block” V4-esét forgalmazza ezentúl önállóan is.

A könnyű alumínium blokk egyáltalán nem olcsó: 10220 dollárt (2,2 millió forintot) kérnek érte az amerikaiak. Ez persze még mindig eltörpül az MST és MST-R túramotorok ára mellett, melyek 6,9, illetve 8,2 millió forintnak megfelelő dolláros árcédulával kerülnek a kereskedésekbe.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.