Biztonságosabb lehet a motorozás

2013.07.18. 07:38

A BMW már évekkel ezelőtt szabadalmaztatott egy új légzsákrendszert, ám a technológia még nem került sorozatgyártásba. Időközben a Honda meg is előzte őket, hiszen a Gold Winget már kínálják légzsákkal, és egy újabb, hatásosabb megoldáson dolgoznak. A bajorok nem akarnak nagyon lemaradni, így összefogtak a Dainesével.

Az együttműködés első lépéseként egyrészes, légzsákos motorosruhát fejlesztenek – a Dainesének már van tapasztalata ezen a területen, hiszen korábban a MotoGP-ben már élesben is kipróbálták a D-Air rendszert. Azóta persze már több gyártó kínál utcai használatra is hasonló felszerelést. A BMW a következő hónapokban Münchenben teszteli majd a DoubleR RaceAir ruházatot, melyet hivatalosan az őszi, milánói EICMA motorkiállításon mutatnak be.

A közös munka folytatásaként – a ruha tesztelése során szerzett tapasztalatokat hasznosítva – a BMW motorjait látnák el légzsákokkal. A hírek szerint a bajor gyártó 2015-től több modellnél is alkalmazná a technológiát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.