Vegye meg a filmsztár Indianjét

2013.07.20. 07:30

A híres színész, Steve McQueen igazi motorbolond volt - számos klasszikus gépet birtokolt, melyeket halála után sorra elárvereztek. McQueen egykori motorjaiért igen jó árat fizetnek a rajongók, így nem meglepő, ha az Auction America is komoly bevételre számít következő aukcióján.

Ezúttal a filmsztár 1946-os évjáratú Indian Chiefje kerül kalapács alá, melyet először halála után négy évvel, 1984-ben, Las Vegasban árvereztek el. Az 1990-es években a motor átesett egy teljes felújításon – természetesen hivatalos iratok igazolják, hogy korábban McQueen tulajdonát képezte a gép. Az aukciós ház egyébként legalább 75 ezer dolláros (16,8 millió forintos) bevételre számít, ám azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a gyűjtőknek 125 ezer dollárt (28 millió forintot) is megér majd a klasszikus Indian.

Az augusztus eleji, háromnapos árverésen nemcsak McQueen motorja lehet majd népszerű: eladásra kínálnak többek közt egy 1911-es Indian Model C-t, valamint számos autóritkaságot is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.