Zöld szörnyek a Hayabusa ellen

2013.08.09. 10:16

A világ leggyorsabban növekvő motorkerékpár-piacai közé tartozik az indiai és a kínai is, egyre több nagy gyártó ismeri fel a bennük rejlő lehetőségeket. A Suzuki tavaly nyáron, az elsők között döntött úgy, hogy nagyköbcentis típusait is elkezdi Kínában forgalmazni, most pedig úgy tűnik, a Kawasaki sem akar nagyon lemaradni.

A japán gyártó már áprilisban létrehozta a Kawasaki Heavy Industries Management nevű leányvállalatot, mely azonban csak augusztus második felében kezdi majd meg a motorok importját és értékesítését. Elsősorban Peking, Sanghaj és Csengdu vonzáskörzetében próbálnak érvényesülni, és azokat célozzák meg, akiknek a motor nem csupán közlekedési eszköz, hanem élvezeti cikk.

A közeljövőben Kínában is kapható lesz tehát a Hayabusa riválisának számító, 1441 köbcentis Ninja ZX-14R sport-túragép (nálunk ZZR 1400), a Ninja 650 és meztelen változata, az ER-6n, míg a kisebb hengerűrtartalmú motorok közül a Ninja 250 sportmotor és a Z250-es csupasz gép. A Kawasaki célja, hogy 2018-ra elérjék az ötezer eladott példányt az országban.