Ezüstös borzalom, csak gazdagoknak

2013.08.13. 09:30

Az indiai Silver Emporium munkatársainak nagy tapasztalata van az ezüst megmunkálásában: a cég számos használati- és dísztárgyat készít a gyertyatartóktól az evőeszközökig. Most azonban egy újabb piaci rést próbálnak betömni, méghozzá az ezüst motorkerékpárokét.

Első modelljük már el is készült, megépítéséhez az első tervek megrajzolásától számítva csupán hat hónapra volt szükségük. Az ezüst elemek egyébként egy léghűtéses blokkot ölelnek körül, melynek eredetéről ugyan nem adtak ki információt, de feltehetőleg az országban igen népszerű Royal Enfield 350 köbcentis egyhengerese került az ezüst motorkerékpárba.

Ízlésről persze kár vitázni, de kicsit azért túlzásnak érezzük az indiaiak gépét – aki ezt meg tudja fizetni, sokkal szebb darabok közül válogathatna a piacon. Ez azonban kicsit sem tántorítja el a folytatástól a Silver Emporiumot. Egyéni megrendelésre a jövőben is készítenek különböző stílusú motorokat. Ezek ára 5-10 millió rúpia, vagyis 18 és 36 millió forint között alakulhat, és a dizájn, valamint a felhasznált blokk függvényében változik majd.