Egy igazán ritka Suzuki

2013.08.19. 16:52

A Suzuki immár ötven éve van jelen az Egyesült Államokban, a kerek évfordulót pedig ki is használják az ünneplésre. Meglepetésüket a hétvégi, indianapolisi MotoGP-hétvégére tartogatták: a GSX-R 1000 sportgépből faragtak limitált szériás különmodellt.

A GSX-R 1000 SE Limited Production technikai szempontból teljesen megegyezik az alapkivitellel, teljesítményén sem változtattak – a japán gyártó inkább a külső módosításokra helyezte a hangsúlyt. A krómozott vázzal ellátott, fehér fényezésű motor díszétésben a kék szín kapott nagy szerepet.  Megjelenik számos alkatrészen: többek közt az első villán, a fejidomon, a láncon, az ülésen, és körülöleli a fordulatszámmérőt is. A polírozott felnik küllőit is kékre fényezték.

Az ötvenedik évfordulóra szánt, limitált Suzukiból mindössze száz darab készül majd, melyből ötvenet az Egyesült Államok kereskedéseiben lehet megrendelni, ötvenre pedig a világ többi részén csaphatnak le a rajongók. Arról egyelőre semmit nem lehet tudni, hogy mennyivel lesz drágább, mint egy alap-Gixxer, ahogy arról sem, hogy hány darab érkezik majd Európába.