Hatszázzal a Triumph ellen

2013.09.06. 10:47

A világ jelenlegi leggyorsabb motorkerékpárja a Top Oil – Ack Attack streamliner, mely Rocky Robinsonnal a nyergében, 2010-ben lépte át a 605 km/h-s sebességet a legendás bonneville-i sós síkságon. Augusztus végén feltűnt egy igen komoly kihívó: Jason DiSalvo Castrol Rocket versenygépét a Carpenter Racing és a Hot Rod Conspiracy építette, közel ezer lóereje két Triumph-blokkból származik.

A rekordot azonban nem adják könnyen: a szeptember 12-16. közötti, Mike Cook's Bonneville Shootout elnevezésű versenyre Mike Akatiff az alapoktól építette újjá az Ack Attacket. A gépet két Suzuki Hayabusa-blokk hajtja majd a győzelem felé, melyek egyenként 1299 köbcentisek, egy-egy turbófeltöltővel ellátva összteljesítményük 900 lóerő fölötti. Teljesítményben nincs tehát nagy különbség a Castrol Rockethez képest, és valószínűleg végsebességük is nagyon hasonló lesz majd.

A csapat célja a 400 mérföld/órás, vagyis 640 km/h-s álomhatár átlépése, ehhez pedig újra a jelenlegi csúcstartó, Rocky Robinson segítheti hozzá őket. A pilóta bizakodó, szerinte kedvező időjárás esetén történelmet írhatnak – igaz, a rivális Di Salvo is éppen erre készül.