Elkészült a világ legnagyobb motorja

2013.09.17. 09:43

Az emberek olykor egészen bizarr dolgokért képesek rajongani, és nincs ez másképp a motorosok körében sem. Emlékezzünk csak a kínai férfire, aki Suzukijából épített óriásmotort. Teljesítménye nem mindennapi, mégis eltörpül a Guinness Rekordok Könyvében jegyzett hatalmas motorkerékpár mellett.

A világ legnagyobb motorkerékpárja
A világ legnagyobb motorkerékpárja

A hivatalosan is legnagyobbnak nyilvánított gépet az olasz Fabio Reggiani tervezte, az általa vezetett nyolcfős csapatnak pedig hét hónapjába telt annak megépítése. A végeredmény egy tíz méter hosszú és öt méter magas motorkerékpár, melynek szélessége 250 centiméter, súlya pedig öt és fél tonna. A monstrum mozgatásáról egy 5,7 literes V8-as gondoskodik, mely 280 lóerő körüli teljesítmény leadására képes.

Reggiani szerint egyébként két keréken is lehet közlekedni a motorral, mégis biztonságosabbnak érezte két kisebb támasztókerék felszerelését. Ez minden bizonnyal sokat javít a biztonságérzeten, hiszen ha elveszítjük egyensúlyunkat, erről az óriásról biztosan nem ér le a lábunk.

Az előző rekorder, a Gregory Dunham  által épített Monster Cycle
Az előző rekorder, a Gregory Dunham által épített Monster Cycle

Az olaszok által épített motorkerékpár a kaliforniai Gregory Dunham Monster Cycle névre keresztelt gépétől vette el a rekordot. Dunham motorja ugyanis 3,5 méter magas, kicsivel több mint hat méter hosszú, súlya három tonna. Igaz, így is van olyan paraméter, amelyben az új csúcstartó elmarad tőle: V8-as blokkja 8,2 literes.