Gyári videón a legújabb KTM

2013.09.19. 11:16

Gyári teaser-fotóval és fedélzeti kamerás videóval igyekszik felhívni a figyelmet érkező modelljére a KTM. Az osztrákok igazán nagy dobásra készülnek az 1290 Super Duke-kal, így érthető, ha megpróbálják gondosan előkészíteni a bemutatót. A friss fotón ugyan csupán a sziluettjét láthatjuk, a videóból pedig - a dinamikus, gyors vágásnak köszönhetően - szintén nem túl sok derül ki, a motorhangot metálzenére cserélték.

Azt már a tavalyi, milánói EICMA motorkiállítás óta tudjuk, hogy igazán dögös formatervet álmodtak meg az osztrákok, és az RC8 blokkján alapuló V2-es hangja is borzongató lesz. Ennek teljesítménye az eddigi információk alapján 180 lóerő körül lehet majd, míg futóművét a WP, fékeit a Brembo szállítja.

A legújabb Super Duke persze időközben a kémfotósok számára is kedvelt célponttá vált: először egy gyengébb minőségű felvétel került nyilvánosságra, majd olvasónk közelebb merészkedett az álcázott KTM-hez. Képeiből az is kiderül, hogy kissé szelídítettek a prototípuson, rovarfej-lámpákat, módosított farokidomot és visszafogottabb kipufogót kapott a szériaközeli kivitel.

Hogy milyen lesz a végeredmény, azt néhány héten belül megtudhatjuk, a KTM ugyanis nem vár a novemberi EICMA kiállításra, és a tervek szerint már szeptember 30-án megmutatja a leplezetlen 1290 Super Duke-ot.