Rossi a Moto3-ban?

2013.09.21. 12:49

A világ valaha volt egyik legeredményesebb motorversenyzője, Valentino Rossi a közelmúltban már elmondta, szívesen versenyez a Yamahánál, és amíg a dobogóért harcolhat, nem is hagyja el a japán istállót. Jövőre mégis jelen lesz a Moto3 versenysorozatban is - persze nem pilótaként, hanem csapatvezetőként. Ezt a lehetőséget Rossi a közelmúltban többször is cáfolta, most azonban úgy tűnik, mégis elhatározta magát.

A 2014-es szezonra eddig 17 csapat nyújtotta be nevezési szándékát, az olasz La Gazzetta dello Sport szerint pedig ezek egyike a kilencszeres bajnok istállója, a VR46 Racing Team. Jelentkezésük a szeptember 13-i határidő előtt, még időben beérkezett, annak véglegesítésére, és a versenyzőpáros bejelentésére október 11-ig van lehetőségük. A nevezéseket ezután egy bizottság bírálja el, de a Valentino Rossi nevével fémjelzett csapatot aligha utasítják majd vissza, ha a szükséges dokumentumok rendben lesznek.

Az olasz források már azt is tudni vélik, hogy Rossi csapata KTM-technikával versenyez majd. A 2014-es idényben egyik versenyzőjük Romano Fenati lehet: a 17 esztendős motoros jelenleg második szezonját tölti a Moto3-ban. A másik ülést Rossi féltestvére, Luca Marini kaphatja meg. A jövőben a versenyzők kiválasztásában a VR46 Racing Team együttműködne az olasz motoros szövetséggel is, így felkarolva a legtehetségesebb hazai versenyzőket.