Meglesték a BMW titkát

2013.09.28. 10:28

A BMW motorgyártó részlege idén ünnepli alapítása kilencvenedik évfordulóját. A jeles alkalomra persze készült egy születésnapi modell is, melynek tervezésével és megépítésével az amerikai Roland Sands motorépítőt bízták meg, a koncepciót még májusban leleplezték.

Fotó: mo-web.de
Fotó: mo-web.de

Sands és csapata kiváló munkát végeztek, egy letisztult, gyönyörű formatervvel idézték meg a hetvenes évek legendás R90S típusát. A bajorok a koncepciót sorozatgyártásba is átültetnék, a készülő NineT-t a szemfüles kémfotósok az olaszországi Garda-tónál, egy benzinkúton kapták lencsevégre. A német Motorrad Magazine-ban megjelent képek tanúsága szerint többféle kivitel is készül.

Fotó: mo-web.de
Fotó: mo-web.de

A koncepción látott sportmotoros fejidomot egy nagy, kerek fényszóró váltotta ki, elöl fejreállított villát alkalmaztak, a kipufogó pedig a bal oldalra került. Itt különíthető el egyébként a két különböző kivitel: az egyiken dupla kipufogó, a másikon pedig egy magasabban elhelyezett szimpla dob kapott helyet. A motorblokk a BMW jól ismert 1200 köbcentis, léghűtéses bokszere - ezt az új R 1200 GS-nél már precíziós folyadékhűtéssel ellátott blokk váltotta.

Fotó: mo-web.de
Fotó: mo-web.de

A hírek szerint a bajorok a jövő hónapban már többet mutatnak a NineT-ból, és minden bizonnyal a novemberi, milánói EICMA kiállításra is elviszik az ünnepi BMW-t.

Fotók forrása: Motorrad Magazin