Az Apriliától igazolt szakembert a Ducati

2013.10.13. 16:10

Új főigazgató került a Ducati motorsportrészlegének élére: olasz riválisuktól csábították el Luigi Dall'Ignát. A szakembernek fontos szerepe volt az Aprilia 2009-es Superbike-visszatérésében, az ő irányítása alatt Max Biaggi két világbajnoki címet is ünnepelhetett a márkával.

Luigi Dall'Igna
Luigi Dall'Igna

Dall'Igna a korábbi főigazgató, Bernhard Gobmeier pozícióját veszi majd át a Ducati Corse-nál, de az olasz motormárkát is birtokló Volkswagen-csoport Gobmeiertől sem válik meg, a konszern motorsportrészlegében továbbra is szerepet kap. A váltástól azt várják, hogy a következő idényben megújult motivációval jobb eredményeket érjenek el a ducatis pilóták. Ez egyébként rájuk is férne, hiszen a MotoGP 2013-as szezonjában eddig nem sikerült dobogóra állniuk, és a Superbike-sorozatban sem remekelnek.

Romano Albesiano
Romano Albesiano

Az Apriliánál Romano Albesiano veszi át a távozó szakember helyét, aki 2005 óta dolgozik a Piaggio-csoporthoz tartozó Apriliánál. Termékfejlesztési menedzserként felügyelte az Aprilia RSV4, a Tuono V4, a Caponord 1200 és a Dorsoduro fejlesztésében, valamint több Moto Guzzi-modellnél is közreműködött.

Az Aprilia előtt dolgozott többek közt a Cagivánál és a Husqvarnánál is, de nemcsak a motorkerékpárok világában mozog otthonosan: 1995 és 1997 között a Mercedes DTM, illetve FIA GT-versenyautóinak aerodinamikai fejlesztéseit irányította a Fondmetal Technologies projektvezetőjeként.