Vespa-másolatokat foglaltak le a rendőrök

2013.11.14. 17:32

A múlt héten rendezték Milánóban az EICMA motorkiállítást, melynek legtöbb újdonságát mi is bemutattuk olvasóinknak. A megnyitó előtt azonban az olasz rendőröknek is akadt dolguk, a most nyilvánosságra hozott információk szerint ugyanis hét kiállító standját kellett kiüríteniük.

A lefoglalások oka az volt, hogy az érintett kiállítók robogói pontos másolatai voltak egyes Vespa-, illetve Honda-modelleknek. Amellett, hogy a két neves gyártó termékeit koppintották, a márkák különböző arculati elemeit is lemásolták a hamisítók. Az akciót az olasz motorgyártók szövetsége, valamint a milánói szalon szervezői közösen hajtották végre. Az ACEM, vagyis az Európai Motorgyártók Szövetsége szerint az ehhez hasonló intézkedések feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy elkerülhető legyen a vásárlók megtévesztése, és az európai piac működésének veszélyeztetése.

Nem az első eset ez, hogy a hatóságok replikákat foglalnak le. A közelmúltban Spanyolországban ütött rajta a rendőrség egy olyan műhelyen, mely kifejezetten Ferrari-modellek másolatainak megépítésével foglalkozott. Akkor a műhely nyolc dolgozóját le is tartóztatták.