Ezt is Rossival adják el?

2013.11.22. 12:49

A Yamahánál már régóta fontolgatják egy 250 köbcentis sportmotor elkészítését, amely alternatívát jelenthetne azoknak, akik 125-ösről nagyobbra váltanának, de nem engedhetik meg maguknak a nagyköbcentis gépeket. Tavaly nyáron már fel is röppentek a pletykák egy R250 nevű modell esetleges érkezéséről.

Úgy tűnik, a japánok meg is valósítják, amit elterveztek, csak éppen nem R250, hanem R25 névre keresztelik újdonságukat. A prototípust már ki is állították az ezen a héten zajló Tokyo Motor Show-n. A sportmotor soros kéthengeres blokkja 249 köbcentis, és bár a teljesítményre vonatkozó részletes adatokat még nem hoztak nyilvánosságra, azt ígérik, hogy olyan gépet kapunk, amely könnyű és jól kezelhető, ugyanakkor magasabb fordulatszámon viszonylag erős is.

A megjelenést úgy próbálják kialakítani, hogy minél jobban hasonlítson a Yamaha M1 MotoGP versenygépre, a promócióhoz pedig – az MT-07 milánói bemutatójához hasonlóan- a gyári csapat olasz versenyzőjét, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossit nyerték meg. Rossi egyébként már pályán is kipróbálta a prototípust.

A sorozatgyártású R25-öt 2015-ben mutathatja be a japán gyártó. A hazai forgalmazás mellett olyan, egyre növekvő piacokat is célba vesznek majd vele, mint a kínai és az indiai – ezekben az országokban egyébként is nagyon népszerűek a 300 köbcenti alatti motorkerékpárok. A hírek szerint Európa is kaphat a negyedliteres sport-Yamahából.