Ilyen lehet a turbós Suzuki

2013.11.29. 08:15

A Suzuki a Tokyo Motor Show-n több érdekes tanulmánnyal is előállt, ezek közül az egyik legizgalmasabb a Recursion névre keresztelt turbós motorkerékpár volt. A japán gyártó most egy kicsivel többet is megvillantott belőle, és már néhány műszaki adatot is közzé tettek.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Suzuki célja egy agilis, sportos gép megépítése, illetve az sem volt titok, hogy 588 köbcentis, kéthengeres blokkot terveztek a Recursionbe. Azt viszont csak most hozták nyilvánosságra, hogy a turbós motor nyolcezres fordulatnál 100 lóerő körüli teljesítményt adhat majd le, míg csúcsnyomatéka 100 newtonméteres lehet – utóbbi 4500-nál jelentkezik. Ehhez a teljesítményhez 175 kilogramm körüli súly párosulna.

Ez azt jelenti, hogy a Suzuki valóban egy viszonylag könnyű és erős modellel bővítené kínálatát. Kérdés, hogy eljuthat-e a sorozatgyártásig a Recursion, illetve ha igen, milyen módosításokat végeznek addig rajta, és mi marad a tanulmány kissé futurisztikus, de mindenképpen vagánynak mondható formájából.