Már kémfotón a sportos Triumph

2013.12.02. 15:28

A Triumph egy sor újdonságot mutatott be a novemberi milánói motorszalonon, melyek közül az egyik legérdekesebb és egyben legtitokzatosabb a Daytona 250-ként emlegetett sportmotor volt. Akkor csupán annyit mondtak, hogy 2015-re érkezhet, gyártását pedig Indiába tervezik.

A szemfüles kémfotósok most forgalomban kapták lencsevégre a sportmotort, melyből egyébként meztelen változatot is tervez a gyártó. Az egyhengeres kettőötvenes külsőre a Daytona 675-höz hasonlít, de a kisebb blokk mellett a futóművön és a féken is módosítottak. Míg a 675-ösnél elöl két, hátul egy tárcsa szolgálja a megállást, a kisebbik Daytonára - nyilván a visszafogottabb teljesítmény miatt - csak egyet-egyet szereltek.

Nem véletlen, hogy Indiában szeretnék majd gyártani a negyedliteres sportmotort és annak csupasz változatát: elsősorban az ottani piacra szánják, ahol a 100 és 300 köbcenti közötti motorkerékpárokra van a legnagyobb kereslet. Emellett persze az sem kizárt, hogy Európa és az Egyesült Államok is kap belőle. A hivatalos bemutatóig valószínűleg a jövő őszi EICMA kiállításig kell várnunk, a forgalmazás pedig 2015-ben kezdődhet - ekkor kaphat tehát brit riválist a KTM RC-sorozata.