Már gyártják a jubileumi BMW-t

2013.12.08. 10:11

Nemcsak a bemutatáskor, de a sorozatgyártás megkezdésekor is igen nagy volt a felhajtás a BMW legújabb modellje körül. A motorgyártó részleg fennállásának kilencvenedik évfordulójára készült R nineT első három példányának elkészítését száz vendég követhette a helyszínen.

A meghívottak - köztük az Urban Moto német motorépítő műhely tagjai - végigkövethették a teljes folyamat tizennégy munkaállomását, és láthatták, ahogyan egymás mellett készülnek az R nineT léghűtéses, és az új R 1200 GS precíziós folyadékhűtéses bokszermotorjai. Az összeszerelés végén alaposan átvizsgálják a kész gépeket, a vevőkhöz csak minden minőségi kritériumnak megfelelő motorok kerülhetnek.

A bajorok a széles körű testreszabhatóságot tartják a születésnapi modell legvonzóbb tulajdonságának. Ennek szemléltetésére egy kis műhelykompozíciót is készítettek, ahol a választható kipufogódobokat, farokidomokat és egyéb apróságokat is kiállították. Persze a testreszabhatóság ellenére is nagy kérdés, mennyire lehet majd népszerű a vagány meztelen gép: ára egyáltalán nem alacsony, Magyarországon 4,7 millió forintért lesz kapható.