2013.12.10. 10:54

A kis amerikai motorgyártó manufaktúra, a Confederate nevét korántsem hétköznapi motorkerékpárok révén ismerhettük meg. Elég csupán a Wraith-ra, vagy éppen a Hellcat szériára gondolni. Idén tavasszal szerződtették a korábban a Piaggiót, a Ducatit, valamint a Nortont is megjárt dél-afrikai formatervezőt, Pierre Terblanche-t - hamarosan el is készül az első, általa tervezett Confederate.

A dizájner személyes kedvence, a P120 Fighter utódán dolgozik, az új C2 P-51 Fighter pedig a hírek szerint semmivel nem lesz visszafogottabb elődjénél. A cél, hogy egy még szebb, még izgalmasabb gépet alkossanak. A nyilvánosságra hozott skiccből kiderül, hogy az új modell - a hagyományokhoz hűen - V2-es blokk köré épül, a kétliteres kéthengeres pedig az előd 160 lóerejénél és 196 newtonméteres nyomatékánál is többet tudhat majd. Emellett jelentős súlycsökkenésre is számíthatunk.

A C2 Fightert 2014 júniusától szállíthatják le a megrendelőknek, de tömegmodell egészen biztosan nem lesz belőle. Ennek egyik oka, hogy várhatóan 15-20 millió forintnyi dollárt is elkérnek majd egy-egy példányért. A másik pedig, hogy mindössze 31 darabot gyártanak belőle, így a feltűnést kedvelő, tehetős vevőknek is sietniük kell, ha a Confederate különleges gépeire vágynak.