Kémfotón a KTM supermotója

2013.12.15. 14:50

A KTM számos érdekes új modellel készült az idei évre, melyek közül a legdurvábbat, az 1290 Super Duke-ot már október elején bemutatták. Az RC-sorozat sportmotorjait a novemberi milánói motorkiállításra tartogatták, de a nagy leleplezések után is maradt még a tarsolyukban újdonság.

Egy szemfüles kémfotós most Ausztriában kapta lencsevégre az egyik készülő modellt. Méretei és külseje alapján a Duke 390 alapjaira épülő supermotóról van szó. Vélhetően a Duke 375 köbcentis, 44 lóerős egyhengeres blokkhoz nem nyúltak, a fotó tanúsága szerint viszont megemelték a szabad hasmagasságot, és minden bizonnyal a rugóút is nőtt.

A jelek szerint tehát lefelé bővítené supermoto-kínálatát a KTM: jelenleg a 990 SM R, a 690 SMC R és a 450 SMR alkotja a választékot, ez egészülhetne ki a 375 köbcentis, Duke-alapú újdonsággal. A nyilvánosság előtt legkorábban várhatóan a jövő őszi EICMA-n állítják ki az érkező modellt, gyártásba pedig 2015-ben kerülhet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.