Motoroztatták az olimpiai lángot

2013.12.21. 17:53

Szocsiban 2014 februárjában veszi kezdetét a XXII. téli olimpia, a lángváltó pedig már szeptember végén elindult, hogy aztán a világűrt is megjárva végül a megnyitóig eljuthasson a sporteseményeknek otthont adó városba.

A fáklya nemcsak Szojuz űrhajón utazott azonban: az oroszok meg is motoroztatták. Kamensk-Uralsky városába ugyanis egy oldalkocsis krosszversenyző, Jevgenyij Scherbinin juttatta el a lángot. Igaz, ezúttal a motort nem ő vezette, édesapja mellett, az oldalkocsiban állva tarthatta kezében az olimpiai jelképet.

Jevgenyij egyébként szép eredményekkel büszkélkedhet sportágában. A világbajnokságokon már ötször is bejutott a legjobb tíz közé, legjobb eredménye egy 2006-os második hely. Édesapja, Szergej az 1970-es években szerepelt az oldalkocsis krosszosok Európa-kupáján.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.