Jön az egyhengeres Kawasaki?

2014.01.08. 10:56

Kétszázötven köbcentis, egyhengeres sportmotorral bővítheti palettáját a Kawasaki. A japán gyártó új belépőmodellje elsősorban egyes ázsiai piacokon jelenthet majd érdekes és olcsó alternatívát a motorosok számára.

Forrás: TMCBlog.com
Forrás: TMCBlog.com

A kis hengerűrtartalmú ( 250-es és 300-as), ám kéthengeres Ninják jól fogynak a dél-, illetve délkelet-ázsiai régiókban. Ezeken a piacokon egyébként is a 150-300 köbcenti közötti gépek számítanak a legnépszerűbbnek, így nem meglepő, ha a Kawasaki tovább próbálja majd bővíteni kínálatát ebben a szegmensben.

A Honda egyébként már jelenleg is kínál egyhengeres kettőötvenest, a CBR 250R-t, a KTM pedig rögtön három új sportmotort mutatott be egyhengeres blokkal a milánói EICMA szalonon. Az osztrák gyártó így 125-ös, 200-as és 390-es változatban is kínálja a Duke-okra épülő idomos gépeket.

A Kawasaki újdonságával kapcsolatban hivatalos bejelentés még nem történt. Mindenesetre annak érkezésével a kisköbcentis sportmotorok szegmensében tovább erősíthetné pozícióját a japán motorgyártó.