Ilyen Lotus még nem volt

2014.01.18. 15:17

A leginkább autósportsikereiről ismert Lotus tavaly nyáron jelentette be, hogy motorkerékpár-építésbe fog. Meg is alapították a Lotus Motorcycles-t, és a tervek elkészítésére felkérték Daniel Simont, a Tron Lightcycle megalkotóját (aki a Bugatti Veyron megalkotásában is részt vett). A technikai adatokról és a motor stílusáról egészen mostanáig csak találgatni lehetett.

Most azonban kiszivárogtak az első - számítógéppel készült - képek, így közelebbi képet kaphatunk arról, mire készül pontosan a Lotus. A C-01 leginkább dragsterre hasonlít, az előzetes várakozásainkhoz képest sokkal durvább, radikálisabb külsőt kapott. A teljes idomzattal ellátott gép külseje igen megosztó, sokak kifejezetten csúnyának, mások inkább izgalmasnak tartják.

A technikai tartalomról sokat még mindig nem tudni. Egyelőre annyit sejthetünk, hogy blokkja V2-es és a KTM RC8R-ből származik. Az osztrák sportmotorban 170 lóerő körüli teljesítményt ad le, vagyis nem elképzelhetetlen, hogy végül ki tudják préselni belőle a Lotus által megcélzott 200 lovas csúcsot.

Januárban kiszivárgott információk szerint a C-01 már nem csak a monitoron létezik. Két példánya már tesztelés alatt ál, összesen ezer kilométert tettek meg velük a gyári tesztpilóták. Úgy tudni, februárban már hivatalos információkat is nyilvánosságra hoznak a motorról - kérdés, hogy a nagy bemutatóra meddig kell még várni.

Képek forrása: motorcyclenews.com