Csak adrenalinfüggőknek?

2014.01.21. 13:51

Alig néhány napja szivárogtak ki az első fotók az MV Agusta újdonságáról, a gyáriak máris közzétettek egy hivatalos teaser-videót a Dragsterről. A videóban a Metallica szolgáltat aláfestést a kipörgő kerekű Agustához - a körítés alapján egy igazán zúzós, sportos gép érkezhet.

A videó összeállításakor persze figyeltek arra, hogy a motort még ne láthassuk teljes egészében. A titokzatosságot gyors vágásokkal próbálták fenntartani. Azt azonban már így is megállapíthatjuk, hogy igen rövid ülést és farokidomot terveztek újdonságuknak az olaszok. Korábban arról szóltak a találgatások, hogy akár 200 lóerő körüli, turbós blokkot is kaphat a Dragster, végül azonban úgy tűnik, maradtak a Brutaléban, a Rivaléban és a Turismo Velocéban is használt 798 köbcentis, 125 lovas háromhengeresnél.

Szintén megtartották a jelenlegi MV-kre jellemző tripla kipufogót, és a Dragster is megkapja az F3 675-ösön bevezetett MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) integrált motorvezérlési rendszert. Az 55 másodperces videó persze a pontos műszaki adatokról és a legújabb MV Agusta formatervéről sem ad teljes képet, de a szlogen - "Csak adrenalinfüggőknek" - arra utal, hogy egy kellően erős, sportos és élvezetesen vezethető motorkerékpár érkezik.

A teaser videó közzététele arra enged következtetni, hogy néhány héten belül talán leplezetlenül, stúdiófotókon is láthatjuk a Dragstert, melynek talán technikai adatait is hamarosan nyilvánosságra hozzák.