Megérkezett az új Diavel

2014.03.05. 14:23

A Ducati 2010-ben hosszas információcsepegtetés és kémfotóáradat végén mutatta be a Diavelt, most pedig elérkezettnek látták az időt a modellfrissítésre. A ráncfelvarrott olasz izommotort a Genfi Autószalonon mutatták meg először a nagyközönségnek.

Az új Diavel megkapta a Testastretta 11º motorblokk második generációját. A dupla gyújtógyertyás kéthengeres teljesítménye az elődhöz képest változatlan, 162 lóerő. A csúcsnyomaték azonban 127,5 newtonméterről 130,5-re nőtt. Emellett új kipufogórendszert is terveztek a Diavelre az olaszok. Nagy változás a külsőt tekintve sincs az előző generációhoz képest. Az egyetlen komoly különbséget a ledes első fényszóró jelenti.

Megmaradt ugyanakkor az 50 milliméteres Marzocchi fejre állított első villa, valamint a hátsó rugóstag. Nem változtattak a fékrendszeren sem: elöl két 320 mm-es tárcsa és négydugattyús Brembo féknyergek kaptak helyet, hátra pedig egy 265-ös tárcsát és kétdugattyús nyerget szereltek. A blokkolásgátló az alapfelszereltség része.

A felfrissített Diavel a tervek szerint áprilistól lesz majd kapható. Alapára 18 ezer dollár, vagyis négymillió forint körül alakulhat - ez ezer dolláros (mintegy 230 ezer forintos) pluszt jelent a kifutó modellhez képest.