2014.03.14. 14:21

A Harley-Davidson tavaly igencsak belehúzott, és számos új modell bevezetését jelentette be. Ezek egy része ráadásul meglepetést is okozott a márka rajongóinak. Ilyenek voltak a részleges folyadékhűtéssel ellátott V2-esek, valamint a viszonylag kis köbcentis Street-sorozat gépei.

Most három további újdonság érkezik: a Low Rider, a Super Low, valamint a Street Bob Special Edition. A Low Rider 1977-ben szerepelt először a modellpalettán, most pedig öt év után tér vissza a kínálatba. 1690 köbcentis, léghűtéses V2-esének csúcsnyomatéka 125 newtonméter, teljesítménye 75 lóerő. Az ülés előre-hátra közel négy centiméternyit állítható, és a kezelőszervek pozíciója is változtatható, a kényelmes vezethetőség érdekében. Ára 12930 euró, vagy mintegy négymillió forint - ehhez még az áfa és a regisztrációs adó is hozzáadódik.

A Super Low 1200T-t - mint a típusjelzés T-betűje is mutatja - túrázóknak szánja a gyártó. Ez tulajdonképpen nem jelent mást, mint hogy túradobozokkal és szélvédő plexivel szerelték fel. A Super Low-ba egyébként 1200 köbcentis V2-es került, melynek teljesítménye 67 lóerő, csúcsnyomatéka pedig 96 newtonméter. 271 kilogrammos menetkész tömegével ez lesz a Harley legkönnyebb nagyköbcentis, V2-es túragépe. Az 1200T-re 10150 eurós, azaz 3,2 millió forintos árcédula került.

Igazán nagy különlegességeket a Street Bob Special Edition sem tartogat. A hátsó sárvédőn kicsit módosítottak, a kezelőszerveket átszabták és új nyereg is került a motorra. Ezen kívül kéttónusú fényezést és új felniket is kapott. A Street Bob alapára jelenleg 11560 euró (3,6 millió forint).

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.