Ezt rejtegette a Yamaha

2014.03.28. 17:06

Egy héttel ezelőtt indította útjára honlapjának új aloldalát a Yamaha. A japán motorgyártó egy videóban két újdonságot villantott meg, és elindítottak egy visszaszámlálót is. Ez most a végére is ért, és az új modellek egyikére fény derült.

A nagy titkolózás egy olyan Yamahának szólt, amely már nem számít nagy meglepetésnek azok számára, akik követik a motoros világ híreit. A Tricityt ugyanis tavaly ősszel, a milánói EICMA kiállításon már láthattuk. A forgalmazást először Thaiföldön kezdik meg - itt is készül majd a háromkerekű robogó. Európában és Japánban 2014 végétől lehet majd hozzájutni.

A 125 köbcentis, folyadékhűtéses egyhengerest elsősorban a nagyvárosi dugók ellenszereként határozza meg a gyártó. Ennek megfelelően könnyű kezelhetőséget, agilis, sportos viselkedést ígérnek. A 151 kilogrammos súly elosztása majdnem pontosan 50-50 százalékos, és a 6,5 literes benzintankot is a motor tömegközéppontjának közelében helyezték el.

A hírek szerint a Tricityt további háromkerekű gépek követhetik majd, melyeket globális modellnek szán a Yamaha. Igaz, arról még nem beszéltek, hogy az újdonság mikor juthat el az amerikai, vagy éppen az afrikai piacokra.

A múlt heti teaser videóban a Tricity mellett egy sportmotor is feltűnt. A visszaszámlálás befejeztével azonban arról még nem tettek bejelentést a japánok. Bár nagy valószínűséggel az R25-ről van szó, kíváncsian várjuk a követezkező bejelentést, és a részletes műszaki adatokat.