Kémfotókon a Yamaha R25

2014.05.02. 14:13

Már közúton is teszteli legújabb sportmotorja, az R25 sorozatgyártásra érett változatát a Yamaha. A japán gyártó egyelőre még próbál titokzatoskodni a negyedliteres gép kapcsán, azonban a kémfotósok eszén úgy tűnik, nem tudnak túljárni.

Az elsősorban Ázsiának szánt sportos Yamaha ötlete már két évvel ezelőtt felvetődött, tavaly év végén pedig már be is mutatták a prototípust. Idén márciusban aztán indítottak egy új weboldalt is, melyen két új modell érkezését szellőztették meg, melyekhez még egy visszaszámlálót is készítettek. Az egyik újdonságot, a háromkerekű Tricityt azóta már hivatalosan is leleplezték, az R25-öt viszont még takargatják.

Eddig csupán annyi derült ki, hogy az R6-os csúcsmodell, és a MotoGP-ben használt M1-es versenygép vonásaiból merítettek az R25 tervezésekor. A burkolatok pedig egy 249 köbcentis kéthengerest rejtenek. A Yamaha egy agilis, kezdők számára is könnyen kezelhető motort ígér, melyet Valentino Rossival promóznak.

Az előzetes tervek még arról szóltak, hogy 2015-ben mutatják be a végleges változatot, az egyre csak szivárgó kémfotók azonban arra engednek következtetni, hogy akár már idén láthatjuk az R25-öt teljes pompájában. A legnagyobb sikerre Ázsiában számítanak, de nem kizárt, hogy Európa is kaphat a 250 köbcentis Yamahából.

Fotók:aripitstop.com és tmcblog.com