Leleplezte sportgépét a Lightning

2014.05.19. 07:44

Alig néhány napja hozta nyilvánosságra készülő elektromos sportmotorja, az LS-218 első hivatalos fotóját a Lightning Motorcycles. Azt már akkor is tudni lehetett, hogy az utcai gép a tavalyi Pikes Peak-győztes versenymotoron alapul, sőt már a hétvégi bemutatót is bejelentették.

Az amerikai gyártó pedig tartotta a szavát, és a kaliforniai Quail Motorcycle Gathering rendezvényre elvitte a leplezetlen LS-218-ast. Ez azonban még nem a végleges, sorozatgyártású változat, igaz, a gyáriak azt mondják, már csak kisebb finomításokat végeznek. A formaterv egyébként Glynn Kerr munkája - első ránézésre nem sokban különbözik egy hagyományos, benzines géptől.

A műszaki tartalomról korábban már néhány dolgot felfedtek az amerikaiak. Így például az sem titok, hogy 200 lóerős teljesítményt és 230 newtonméteres nyomatékot facsartak ki a villanymotorból. A modellhez három különböző kapacitású akkucsomag lesz választható, az ígértek szerint pedig a legkisebbel is 160 kilométeres hatótávot lehet elérni. A futóművet Öhlins, a féket pedig Brembo alkatrészekből állították össze.

A végleges változatot még idén nyáron bemutatnák a nagyközönség előtt, nem sokkal később pedig a sorozatgyártás is megkezdődhet. Várhatóan 8-9 millió forintnak megfelelő dollárért lehet majd megvásárolni egy-egy példányát.

Forrás: asphaltandrubber.com