Ariel két keréken is

2014.06.09. 12:47

Az Ariel márkanév napjainkban leginkább a szuperkönnyű és villámgyors Atom sportkocsik révén ismert. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy korábban évtizedeken át gyártottak motorkerékpárokat is. 1970-ben aztán a vállalat megszűnt működni, és csak közel harminc évvel később támasztották fel a márkanevet. Most úgy tűnik, a motorpiacra is visszatérnek.

A hírek szerint azonban nem egy sebességrekorder versenygépet terveznek, hanem inkább egy cruisert, amelyet a jövőbeni vásárlók saját igényeikre szabhatnak. Persze azért erőből sem lesz hiány - erről a Honda VFR 1200F blokkja gondoskodik majd. Az 1237 köbcentis V4-es teljesítménye az Ariel gépében 170 lóerő körüli lesz.

Az Ariel háza táján már 2011 óta pletykálnak egy Honda-alapú motorkerékpár bevezetéséről. Ez az idei, goodwoodi Festival of Speeden végre valósággá is válhat, a június 26-án kezdődő rendezvényen azonban egyelőre csupán egy prototípust láthatunk majd. Kérdés, hogy mikorra készülhet el a sorozatgyártású változat, és hogy mekkora szeletet tudnak vele megkaparintani a cruiserek piacából. Az első becslések szerint mindenesetre olcsó biztosan nem lesz: 7,5 millió forintnak megfelelő fontot is elkérhetnek érte.