Kémfotón a legújabb Ducati

2014.06.12. 11:15

A Ducati vadonatúj Scramblerrel készül a 2015-ös modellévre - a motorról néhány kedvcsináló fotót és egy teaser videót is nyilvánosságra hoztak. A titokzatoskodás azonban nem igazán megy az olaszoknak, ugyanis kicsivel később már az első kémfotók is elkezdtek terjedni az interneten.

Az ígéretek szerint egy igazi élménymotort kapunk, melynek stílusa az 1960-as, 1970-es éveket idézi. Ehhez igazodik a blokk is: a jelek arra utalnak, hogy a 696-os vagy 796-os Monster léghűtésesét kapja meg. Emlékeztetőül: előbbi 80, utóbbi pedig 87 lovas, maximális forgatónyomatékuk pedig 69, illetve 78 newtonméter.

A kémfotók alapján néhány további részletre is lehet következtetni: a széles kormány és az üléspozíció kimondottan a scrambler-műfajhoz igazodik. Az első villa fejreállított, hátul pedig lengővillát és monoshock rugóstagot láthatunk.

Egyelőre nem tudni, mikorra tervezik a hivatalos bemutatót, de minden bizonnyal az októberi, kölni Intermot, vagy a novemberi, milánói EICMA motorkiállításon tárják először a nyilvánosság elé. Más kérdés, hogy a kémfotósok szemfülességének köszönhetően addig még valószínűleg számos felvételt láthatunk, amelyek talán a leleplezést is előrébb hozhatják - legalábbis az interneten.