2014.06.30. 13:42

A kawasakis Jeremy Toye nyerte meg az idei Pikes Peak-i hegyi felfutóversenyt a motorosok mezőnyében. Toye 9 perc 58 másodperces idővel ért célba, amely bő két másodperccel volt jobb, mint a tavalyi győztes, Carlin Dunne elektromos Lightninggal futott ideje. Igaz, a csúcsot továbbra is Dunne tartja – még 2012-ben, egy Ducati Multistradával érte el a 9 perc 52 másodpercet.

A Ducati egyébként idén sem teljesített rosszul, Lambert Fabrice és Don Canet révén a dobogó második és harmadik fokát is elcsípték. A legjobb sorozatgyártású elektromos gép ezúttal a Zero lett, de Jeff Clarkkal a nyeregben így is csak a 32. helyig jutottak.

A verseny sajnos nem ért véget tragédia nélkül. Bobby Goodin, aki Triumph Daytona 675R-rel versenyezve saját kategóriájának negyedik helyét, és az abszolút értékelés 17. pozícióját szerezte meg, a célvonal átlépése után elvesztette uralmát motorkerékpárja fölött, és a hegyoldalban lévő sziklákba hajtott.

Goodin életét a gyors beavatkozás ellenére sem tudták már megmenteni, ezzel ő lett a legendás verseny történetének ötödik áldozata, és Bill Gross 1982-es balesete után a második motoros, aki életét áldozta a futamon.