2014.07.23. 10:13

Elárverezi BMW S1000RR sportmotorját Jack Broomall, aki nyolc különböző motoros sebességrekordot tudhat magáénak a legendás bonneville-i sós síkságon. A bajor sportgéppel az átalakított benzines motorok kategóriájában érte el a legnagyobb sebességet: a kétszáz lóerő fölötti teljesítménnyel 293 km/h-s átlagra volt képes.

Az árverés bevételét egy amerikai gyermekrák alapítvány kapja, melyhez Broomallnak személyes kötődése is van. A szervezetet ugyanis barátai, Jim és Amy Jo Osborn hozták létre 2006-ban, miután a betegség miatt elveszítették gyermeküket. Az eset a motoros rekordert is alaposan megrázta.

Broomall egy évvel később, 2007-ben kezdett rekordokat hajszolni Bonneville-ben, és az eredményeivel megszerzett népszerűséget kihasználva azóta próbálja az alapítványt is segíteni. Az árverést július 27-én, a Mecum aukciós ház tartja meg Pennsylvaniában. Azt egyelőre nem tudni, mekkora bevételre számítanak a rekorder sportmotor eladásából.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.