Indiannal túrázni

2014.07.28. 10:48

Az Indian háza táján sokáig még a fű sem nagyon nőtt, azonban amikor a Polaris felvásárolta a márkát, felgyorsultak az események. Új motorblokkot készítettek, majd szépen sorban jöttek a köré épülő új modellek is.

Az amerikaiak hamarosan újabb típussal bővítik a kínálatot: ezúttal a korábban már használt Roadmaster márkanevet támasztják fel. Ahogyan azt a név is mutatja, egy túrázóknak szánt gépről van szó, méretes dobozzal, és nagy szélvédővel. Ha lehet hinni a híreszteléseknek, a Roadmastert a jelenlegi csúcsmodell, a Chieftain fölé pozícionálják majd.

Műszaki oldalon túl nagy újdonságra nem kell számítani. Az újdonság is az 1811 köbcentis Thunderstroke 111 blokkot kapja meg, 139 newtonméteres csúcsnyomatékkal és 93 lóerővel. A megállásról elöl két, hátul egy 300 milliméteres tárcsa gondoskodik, négy-, illetve kétdugattyús nyergekkel, blokkolásgátlóval.

A Roadmaster bemutatására az eddigi információk szerint nem sokat kell már várni. Az augusztus 4. és 10. közötti Sturgis Motorcycle Rallyn leplezhetik le a nagyközönség előtt is a túrás Indiant, mely 2015-ös modellként kerül be a kínálatba. Ára 26999 dollár, azaz 6,2 millió forint körüli lesz.