Éva olasz, és meztelen

2014.08.05. 10:43

Az olasz Energica éppen fél évvel ezelőtt mutatta be első közútra szánt motorkerékpárját, az Egót. A villámgyors elektromos sportgépből azonban hamarosan idomok nélküli, meztelen változat is készül, melyet Eva névre kereszteltek.

Az Egóval közös alapokra épülő streetfighter ugyanazt a 137 lóerő körüli teljesítményre és 195 newtonméteres nyomatékra képes villanymotort kaphatja meg, mint a gyártó másik típusa. Ennek hatótávja - katalógus szerint legalábbis - 190 kilométer, akkucsomagja fél óra alatt nyolcvan százalékosra tölthető.

Ha a teljesítményből nem is, de az idomokból egészen biztosan veszít majd az Eva, és az üléspozícióján is változtatnak a gyáriak. A futómű ellenben minden bizonnyal változatlan marad: elöl 43 milliméteres, fejreállított Marzocchi-villa, hátul pedig Öhlins rugóstag kap helyet. A fékeket a Brembo, a blokkolásgátlót a Bosch szállítja.

Az Energica újdonsága a Brammo Empulse R és a Zero SR vetélytársa lehet a piacon, igaz, ára még nem ismert. A hivatalos bemutatót minden bizonnyal hazai környezetben, az őszi EICMA motorkiállításon tartják meg Milánóban.