Kémfotón a legújabb túra-KTM

2014.08.10. 17:22

A KTM az utóbbi időben igazán elkapta a fonalat, és sorozatban dobta piacra az izgalmas Duke-sorozat tagjait. Ezek közül a legdurvább az 1290 Super Duke R lett, amely ugyan végül egy hajszállal visszafogottabbra sikerült, mint a sorozatgyártást megelőző tanulmánymotor, de így is egy igazi vadállattal gazdagodott az osztrákok kínálata.

A sikereken felbuzdulva most úgy tűnik, felfrissítik az 1190 Adventure túraendurót is. Legalábbis erről árulkodik egy Monacóban készült kémfotó. A kép tanúsága szerint a motor burkolatait kissé átdolgozták, a rajta olvasható Super Adventure felirat pedig a műszaki tartalomra is következtetni enged.

Ez alapján ugyanis nem kizárt, hogy a Super Duke R 1301 köbcentis, V2-es blokkját kapja meg a túragép is. Persze a 180 lóerős teljesítményen és a 144 newtonméteres nyomatékon kicsit talán változtatnak majd. A kipörgés- és blokkolásgátló feltehetőleg nem hiányzik majd a Super Adventure-ről, amely akár a Bosch MSC biztonsági rendszert is megkaphatja.

A kémfotóból ítélve a KTM már a fejlesztés előrehaladott szakaszában jár, így a két nagy őszi motorszalon egyikén, a kölni Intermoton vagy a milánói EICMA-n le is leplezhetik a BMW R1200GS új riválisát.