Már tesztelik az új Suzukit

2014.08.12. 10:05

A KTM Super Duke R, a BMW S1000R, a Kawasaki Z1000 és a Ducati Monster kaphat riválist a Suzukitól a közeljövőben. A japán gyártó ugyanis egyliteres, meztelen gépen dolgozik, melyet most Kaliforniában kaptak lencsevégre szemfüles kémfotósok.

A találgatások szerint a GSX-S1000-hez a GSX-R alapjait használják fel. Igaz, a vázat kicsit átszabják, így streetfighteres üléspozíciót alakítanak ki a hasalós, sportmotoros helyett. A blokk feltehetőleg szintén a GSX-R-ből származó, 999 köbcentis sornégyes lesz, legfeljebb egy kicsivel visszafogottabbra hangolják.

A Brembo fékekhez minden bizonnyal blokkolásgátló is tartozik majd, legalább rendelhető extraként. Sőt, az sem kizárt, hogy a V-Stromon már alkalmazott kipörgésgátlót is megkapja az új meztelen Suzuki. A részletes műszaki adattáblát – feltehetőleg gyári képekkel – később hozzák majd nyilvánosságra.

A hivatalos bemutatóra jó eséllyel a nagy őszi motorkiállításokig kell majd várni, és az árcédulát is akkor mutatják majd meg a nagyközönségnek. Az előzetes becslések szerint mintegy tizenkétezer dollár, azaz közel hárommillió forint lehet az alapár, nálunk az adókkal növelve ennél várhatóan többe kerül majd.

Fotók: Chris Doane Automotive