Milyen lesz a filmsztár motorja?

2014.08.14. 16:28

A hollywoodi filmes hírességek között szép számmal találni motorbolondokat. Ilyen többek közt a Mátrix-trilógiából, vagy éppen Az ördög ügyvédjéből ismert Keanu Reeves is. A színész 2012-ben alapított motorkerékpár-márkát Arch Motorcycle Company néven, nem sokkal később pedig nagy vonalakban el is készült első modelljük, a KRGT-1 – a típusjelzés Reeves monogramját is tartalmazza.

A KRGT-1-et azóta tovább faragták, sőt úgy tűnik, az alapoktól építették újra a gépet. Az eredeti koncepcióból csupán az első kereket tartották meg, de nem kizárt, hogy ott is lesz még változás. A terv egy klasszikus amerikai V2-es megépítése, amely szerpentines kanyargásra és hosszú országúti egyenesekre is élvezetesen használható.

Azt nem tudni, hogy Keanu Reeves milyen mélységekig ásta bele magát a motor megtervezésébe, az viszont biztos, hogy a munka jelentős részét Gard Hollinger motorépítő végezte. A műszaki részben pedig az S&S Cycle és a K&N Engineering közreműködött. A pontos technikai adatokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A hírek szerint azonban ez hamarosan változik: hamarosan elkészül ugyanis egy új aloldal az Arch Motorcycles honlapján. Itt szeptember negyedikétől lesz hozzáférhető a gyári adattábla, és minden bizonnyal az árat is ekkor hozzák nyilvánosságra.