Háromkerekű Harley – nem óvodásoknak

2014.08.28. 08:18

Bemutatta Freewheeler névre keresztelt trike-ját a Harley-Davidson. A háromkerekű gép a Tri Glide Ultra Classic mellé csatlakozik a kínálatban, azonban a két hasonló felépítésű jármű között számos különbség van.

Míg a Tri Glide-ot inkább a túrázóknak szánja a gyártó, a Freewheeler cruiseresebb megjelenésű. Ennek jegyében magasabb kormányt és ívesebb sárvédőket kapott. Előre 19, hátra 15 colos kerekeket szereltek. A műfaj egyik előnyös jellemzője a csomagtartó, amelyben az ígéretek szerint két zárt bukósisak is kényelmesen elfér.

Ami a blokkot illeti, a Tri Glide-ban használt részleges folyadékhűtésű megoldás helyett itt 1690 köbcentis léghűtésest alkalmaztak. Ennek 142 newtonméteres csúcsnyomatéka 3250-es fordulatnál jelentkezik. A közel 23 literes üzemanyagtartály hét liter körüli fogyasztással számolva valamivel több, mint 300 kilométerre elegendő benzint raktároz. A fékpedál az első és hátsó féket egyszerre működteti, míg az első fék külön is adagolható a fékkarral.

Az Egyesült Államokban 24999 dollárt kérnek majd el egy alapmodellért, ez mintegy hatmillió forintnak felel meg. Aki azonban a fekete helyett másféle fényezést szeretne, ötszáz dolláros felárral számolhat.